Traditioner

Fastelavn
Kun for børn og personale  – vi synger Børnegårdens traditionelle fastelavnssang, slår katten af tønden og om eftermiddagen hygger vi os med fastelavnsboller, som en af forældrene har bagt til os.

Påskefrokost
Kun for børn og personale – vi spiser frokost sammen alle sammen.

Børnedag i Præstens have
Hvert forår bliver vi inviteret til Børnedag i præstens have. Her ser vi klovneshow, spiser kagemand, kører med tog rundt i haven og hygger os sammen med områdets andre børnehaver. Ofte tager kun en mindre gruppe af sted.

Heldagstur til Sagnlandet Lejre
De yngste bliver kørt og alle de større børn går Sagnlandet Lejre, hvor vi undersøger – og måske prøver selv – hvordan det var at leve i oldtiden eller da tipoldemor var barn. Vi har mad og drikke med, og bliver der hele dagen. Mor og far henter ved udgangen klokken 16.00.

Vandretur til Tadre Mølle for kommende skolebørn
Den helt store ”manddomsprøve”. Gruppen af kommende skolebørn vandrer de ti kilometer fra Abbetved til Tadre Mølle – langs med markskel og vandløb og gennem to skove til den gamle vandmølle, hvor der bliver taget godt imod os. Far og mor henter ved møllen klokken 16.00.

Overnatning for kommende skolebørn
Vi overnatter i Børnegården og hygger os, læser historier, vågner op sammen, spiser morgenmad med forældrene og har en god afslutning på et godt børnehaveliv.

Naturens uge
I samråd med Danmarks Naturfredningsforening gennemfører vi hvert år Naturens Uge, hvor der er fokus på forskellige naturfænomener, som der arbejdes med ud fra retningslinier fra Danmarks Naturfredningsforening.

Kartoffelfest
En af dagene i uge 42 holder vi kartoffel-fest, hvor vi arbejder med kartofler og laver forskellige retter med kartofler. Vi leger forskellige kartoffellege og laver kartoffel-figurer, som vi pynter bordet med til vores kartoffelfest.

Julefrokost
Inden jul holder Børnegården en traditionsrig julefrokost for børnene. Nogle år har børnene en ret mad med til det fælles julefrokostbord og andre år laver Børnegården en lækker frokost til børnene.